Real Madrid zet zegereeks voort, zevenklapper voor Roma, primeur Lukaku

Real Madrid zet zegereeks voort, zevenklapper voor AS Roma, primeur Lukaku

17 september 2023 om 22:57

Real Madrid heeft een nipte zege geboekt op Real Sociedad. In Italië haalt AS Roma flink uit: Empoli werd met 7-0 op zij gezet.

Real Madrid - Real Sociedad 2-1
Net als in de laatste wedstrijd voor de interlandperiode waren Joselu en Rodrygo de voorste mannen bij Real, met Jude Bellingham daarachter. In eigen huis begon De Koninklijke zeer zwak. Binnen vijf minuten kwam Sociedad aan de leiding via Ander Barrenetxea, die vrij voor Kepa opdook.

Het antwoord van Real liet lang op zich wachten. Vlak na rust tekende Federico Valverde met een kiezelharde streep voor de gelijkmaker. De ploeg van Carlo Ancelotti zette een tandje bij en wist zelfs aan het langste eind te trekken. Joselu kroonde zich tot matchwinner, door de bal na een voorzet over links fraai binnen te koppen.

Real blijft ongeslagen in La Liga. Na vijf speelrondes gaat de club met vijftien punten aan kop in de competitie. Aartsrivaal FC Barcelona volgt met dertien punten.

AS Roma - Empoli 7-0
Na twee nederlagen en een gelijkspel heeft Roma zijn eerste competitiezege binnen. Zondagavond werd er geen spaan heel gelaten van Empoli. Na twee minuten werd de ban via de penaltystip al gebroken door Paulo Dybala. Voor rust was het duel al beslist, aangezien Renato Sanches en een eigen goal van Alberto Grassi ervoor zorgden dat er 3-0 op het scorebord stond.

In de tweede helft denderde de Roma-trein door. Dybala maakte de 4-0, waarna Bryan Cristante voor de mooiste treffer van de avond zorgde. Romelu Lukaku deed met zijn eerste treffer in Romeinse dienst een duit in het zakje. Het slotakkoord was voor Gianluca Mancini.