Arsenal boekt nipte zege, maar raakt met oog op PSV aanvaller kwijt

17 september 2023 om 19:45

Arsenal heeft zondag een 0-1 zege geboekt op Everton. De Gunners kunnen zodoende met tevredenheid toeleven naar het Champions League-duel met PSV, al raakte het wel aanvaller Gabriel Martinelli kwijt in de eerste helft.

Nederlander Arnaut Danjuma begon in de basis bij Everton, dat zich in de onderste regionen van de Premier League begeeft. Na twintig minuten leek de club uit Londen op voorsprong te komen via Martinelli, maar de Braziliaanse buitenspeler zag zijn treffer afgekeurd worden wegens buitenspel. Niet veel later ondervond Martinelli nog meer pech, toen hij met een blessure uitviel. Hoewel de blessure nog nader onderzocht zal worden, lijkt het aannemelijk dat het treffen met PSV te vroeg zal komen voor Martinelli.

De man die in het veld kwam voor de geblesseerde Martinelli, Leandro Trossard, bracht Arsenal op voorsprong na voorbereidend werk van Bukayo Saka. Everton wist hierna weinig tot concrete kansen te komen, en de 0-1 bleek daarmee de winnende treffer te zijn. Door de zege bevinden de mannen van manager Mikel Arteta zich nu op de vierde plek in de Premier League, en kunnen ze zich op gaan maken voor het Champions League-duel met PSV.