AZ laat Sparta kansloos en wint ook vierde wedstrijd van het seizoen

17 september 2023 om 18:38
Laatste update: 17 september 2023 om 18:38

AZ heeft ook zijn vierde wedstrijden in de Eredivisie weten te winnen. De Alkmaarders waren in eigen huis met 2-0 te sterk voor Sparta Rotterdam, nadat Dani de Wit en Vangelis Pavlidis binnen een tijdsbestek van een minuut tot scoren kwamen.

Na acht minuten spelen was oud-Spartaan Sven Mijnans bijna trefzeker tegen zijn vorige werkgever. Na een voorzet van Yukinari Sugawara neemt de middenvelder de bal meteen op de volley, maar de bal raakte het zijnet. Tien minuten later is het wel raak voor AZ, als Dani de Wit na puik werk van Mijnans en Jordy Clasie de bal binnenschiet. Slechts één minuut later weet de club uit Alkmaar wederom tot scoren te komen, met De Wit nu met de assist. Uit de draai schiet Vangelis Pavlidis zijn zesde doelpunt van het seizoen binnen. Na een half uur is daar het eerste echte wapenfeit van Sparta, als de bal voor de voeten van Koki Saito komt. De Japanner schiet echter enkele meters naast.

Vroeg in de tweede helft lijkt De Wit zijn tweede van de dag te maken, weer op aangeven van Mijnans. Wegens buitenspel wordt de goal echter afgekeurd. Myron van Brederode is dichtbij de 3-0, maar ziet zijn poging naast het doel van Nick Olij verdwijnen. De Alkmaarders lieten in het vervolg van de wedstrijd bij vlagen goed voetbal zien, maar grote kansen bleven uit.