Erik ten Hag reageert na United-nederlaag tegen Brighton

Ten Hag wil niet van 'crisis' spreken na nieuwe domper: 'United knokt zich terug'

16 september 2023 om 20:15
Laatste update: 16 september 2023 om 20:17

Erik ten Hag baalt als een stekker na de thuisnederlaag van Manchester United tegen Brighton. De bezoekers speelden The Red Devils bij vlagen weg, een tafereel dat voor een hoop chagrijn zorgde bij de supporters op Old Trafford. 

De onvrede van het thuispubliek was het best zichtbaar toen Ten Hag besloot om zomeraanwinst Rasmus Højlund naar de kant te halen voor Anthony Martial. Ten Hag voerde die wissel door bij een 0-2 achterstand. Een groot deel van de thuissuporters reageerde vol onbegrip op die keuze. Højlund maakte als een van de weinigen juist een aardige indruk. De Deense spits leek ook nog even te scoren, maar even daarvoor was de bal over de achterlijn geweest. 

"Rasmus kwam hier binnen met een klein fysiek probleem en we moeten daardoor voorzichtig zijn met hem", aldus Ten Hag na afloop voor de camera van Sky Sports. "De reactie van de fans was juist heel goed. Rasmus speelde goed en de fans omarmden hem. Helaas werd zijn doelpunt afgekeurd. Anders was het een geweldige middag voor hem geweest. Rasmus zal door blijven gaan. Hij is een sterke persoonlijkheid. United zal zich terugknokken."

De 1-3 nederlaag komt hard aan bij United en Ten Hag, dat door alle perikelen rondom Antony en Jadon Sancho momenteel in zwaar weer verkeert. "We zijn natuurlijk teleurgesteld, maar de verschillen waren heel klein. We speelden tegen een goede ploeg, en de eerste twintig minuten waren van ons. We creëerden kansen, maar scoorden niet. En zij scoorden uit de eerste aanval. We hebben het gewoon moeilijk gehad en het viel niet onze kant op. We moeten terugvechten, als team spelen en ons aan de afspraken houden."

Geen crisis
Dat United op dit moment niet lekker draait, is een feit. Ten Hag durft het woord 'crisis' ondanks dat nog niet in de mond te nemen. "Het was gewoon niet onze dag. De tweede goal valt net na rust, Brighton was effectief. We moeten positief blijven, samen blijven staan en terugkomen in de wedstrijd. Je leert veel van zo'n wedstrijd."