Zwak België met Bakayoko stelt teleur en boekt minimale overwinning

Zwak België met Bakayoko stelt zeer teleur en boekt minimale overwinning

9 september 2023 om 16:55

België heeft zaterdagmiddag met een minimaal verschil gewonnen van Azerbeidzjan. In de vierde wedstrijd in het kader van de EK-kwalificatie eindigde het duel in Bakoe in 0-1.

Domenico Tedesco, bondscoach van De Rode Duivels, had een basisplaats voor PSV-aanvaller Johan Bakayoko ingeruimd. In de punt van de aanval stond aanvoerder Romelu Lukaku en op links begon Yannick Carrasco. Beide spelers hebben een aardige transfersoap achter de rug en dus een groot deel van de voorbereiding gemist.

Het was zichtbaar dat lang niet alle Belgen volledig fit waren. Op een aantal speldenprikjes na werd België niet gevaarlijk, terwijl Azerbeidzjan via een kopbal dicht bij de openingstreffer was. Vlak voor rust kwam België met het nodige fortuin op voorsprong. Een schot van Bakayoko werd van richting veranderd door Carrasco, die het doelpunt op zijn naam krijgt.

In het tweede bedrijf zakte België steeds verder weg. De 0-2 bleef uit, waardoor Azerbeidzjan geloof bleef houden. Doelman Koen Casteels werd een aantal keer getest, maar niet gepasseerd. Ook België-invaller Loïs Openda kon aan de andere kant niet voor de tweede treffer van de wedstrijd zorgen. Het bleef bij 0-1, waardoor België de koppositie in Groep F grijpt. Deze wordt gedeeld met Oostenrijk, dat na vier wedstrijden ook tien punten heeft.