'Ik kreeg een uitnodiging van Ten Hag om te kijken bij United, zijn leuke dingen'

'Ik kreeg een uitnodiging van Ten Hag om te kijken bij United, zijn leuke dingen'

9 september 2023 om 15:27

Bryan Ruiz zal binnenkort te vinden zijn op Carrington, het trainingscomplex van Manchester United. De voormalig FC Twente-speler was vrijdagavond in Nederland voor de afscheidswedstrijd van Wout Brama en kreeg een uitnodiging van Erik ten Hag.

Ruiz, die deel uitmaakte van het Twente dat in 2010 landskampioen werd, is inmiddels 38 en gestopt met professioneel voetbal. "Ik houd mezelf fit", zegt hij na de wedstrijd tegen De Telegraaf. "Ik ga naar de sportschool, ik tennis en speel padel. De eerste zes maanden nadat ik was gestopt heb ik helemaal vrij genomen en alleen tijd aan mijn familie besteed. Nu ben ik begonnen als trainer van de O17 van Deportivo Alajuelense."

"Om uit te vinden of ik goed ben in het trainerschap en ook of ik het leuk genoeg vind", vervolgt Ruiz, die al over het vak kon sparren met Erik ten Hag en Steve McClaren, met wie hij samenwerkte in Enschede. "Ik heb nu een uitnodiging gekregen om bij Steve McClaren en Erik ten Hag te komen kijken bij Manchester United. Dat zijn leuke dingen om te doen."