Buitenspel: social mediaheld De Roon waarschuwt Van Persie na eerste interlandgoal

Buitenspel: social mediaheld De Roon waarschuwt Van Persie na eerste interlandgoal

8 september 2023 om 12:45

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

De Roon steekt draak met zichzelf
Marten de Roon staat mede bekend om zijn grappige bijschriften op social media. Na de wedstrijd tegen Griekenland (3-0) was het weer raak. De middenvelder tekende in zijn 37ste interland voor zijn eerste goal in het shirt van het Nederlands elftal en heeft daarmee na iets minder dan zeven jaar zijn doelpuntenrekening geopend. De Roon houdt hoop dat hij Oranje-topscorer aller tijden Robin van Persie van de troon kan stoten.

Van Persie scoorde vijftig keer voor Oranje. 'Eerste goal voor Oranje, eindelijk mijn streak begonnen om Robin van Persie te verslaan', schrijft De Roon met de nodige dosis humor op social media. Van Persie kan erom lachen: 'Beter laat dan nooit', schrijft hij onder de post van De Roon.

Het Nederlands elftal won met 3-0 van Griekenland. Naast De Roon scoorden Cody Gakpo en Wout Weghorst. Komende zondag speelt Oranje de volgende EK-kwalificatiewedstrijd, in en tegen Ierland.