Van der Vaart niet verbaasd door uitspraken Van Gaal

Van der Vaart niet verbaasd door Van Gaal: 'Ik stoorde me ook aan de Argentijnen'

7 september 2023 om 17:25

Rafael van der Vaart is niet verbaasd door de geruchtmakende uitspraken van Louis van Gaal over de 'vooropgezette' wereldtitel van Argentinië. En dat komt niet alleen door het karakter van de voormalige bondscoach, aldus de NOS-analist.

Van Gaal zei maandagavond dat Lionel Messi het WK 'moest winnen' van de FIFA. Zijn uitspraken deden veel stof opwaaien, maar Van der Vaart stond er niet van te kijken. "Zo is hij", aldus de 109-voudig international bij Op1.

Maar ook Van der Vaart viel wat op in Qatar. "Ik moet wel eerlijk zeggen... Ik heb natuurlijk dat WK gedaan als analist. Ik stoorde me ook heel erg aan de Argentijnen, dus ik snap wel waar zijn frustratie en woede vandaan komen."

"We hebben de wedstrijd terecht verloren, zo was het ook. Maar ik kan me wel een beetje voorstellen dat hij zich zo voelt. Je gaat over sommige dingen wel nadenken natuurlijk", vervolgt Van der Vaart. "Alleen, zo lang na dato moet je dit eigenlijk niet meer zeggen."

Bovenal kan de oud-speler van onder meer Ajax, HSV, Real Madrid en Tottenham Hotspur genieten van Van Gaals strapatsen. "Hij is toch de leukste man om te interviewen. Als je hem hier aan tafel hebt, dan kun je sowieso vier mensen weglaten. Geweldig."