Onbegrip Van der Vaart over Luuk de Jong: 'Ongelooflijk'

Van der Vaart: "Ik vind het ongelooflijk, hij kan mij nog steeds oproepen"

7 september 2023 om 11:28

Rafael van der Vaart snapt niets van de beslissing van Luuk de Jong om te bedanken voor Oranje. De 109-voudig international benadrukt dat hij altijd beschikbaar zou zijn voor het Nederlands elftal.

"Ik vind het ongelofelijk dat mensen bedanken voor het Nederlands elftal. Kom op, man. Zoiets doe je niet. Ik heb nog steeds niet bedankt, hij kan mij nog steeds oproepen", grapt Van der Vaart bij Op1. De Jong maakte begin dit jaar bekend dat hij zich niet langer beschikbaar stelt voor Nederland. Door zijn goede vorm bij PSV en de weinige opties in de Oranje-aanval, gaan echter stemmen op om hem terug te laten keren. Koeman werd al gevraagd of hij de 33-jarige targetman had benaderd, maar die lijkt niet op zijn beslissing terug te willen komen.

"Ik snap daar echt helemaal niks van", reageert Van der Vaart. "Je ziet ook vaak als er een groot toernooi aankomt dat ze opeens wel weer beschikbaar zijn." De voormalig spelmaker denkt bovendien dat Oranje De Jong goed had kunnen gebruiken. "Hij is echt de ideale speler om erin te komen. Hij kan koppen als de allerbeste en hij speelt een fantastisch seizoen nu. Maar bedanken voor het Nederlands elftal… Je hebt het nu ook bij Jong Oranje, daar komen ze ook niet opdagen. Dat moet je niet doen bij Koeman."