Koeman over Van Gaal-uitspraken

Koeman gaat in op controversiële Van Gaal-uitspraken: 'Vind daar wel iets van'

6 september 2023 om 20:30

Ronald Koeman zou zichzelf nooit hebben gewaagd aan de uitspraken die voormalig Oranje-bondscoach Louis van Gaal deed tijdens de Eredivisie Awards. Laatstgenoemde had het daar over een vooropgezet plan van Argentinië, dat wereldkampioen moést worden. 

Oranje strandde uiteindelijk na strafschoppen tegen het Argentinië van aanvoerder Lionel Messi. "Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten komt, en hoe wij eraan komen. Als je ziet hoe sommige Argentijnse spelers over de schreef gingen zonder bestraft te worden, dan denk ik dat het allemaal vooropgezet spel was", aldus Van Gaal, die daarmee voor de nodige ophef zorgde. 

"Ik vind daar wel iets van", aldus Koeman bij de NOS. "Alle commotie die je dan ook wel weer krijgt. Ik zou het persoonlijk niet doen. Maar je moet iedere mening respecteren. Je kunt het niet onderbouwen. Dan lijkt het me beter om het niet te zeggen."

Koeman heeft de woorden van Van Gaal niet als erg hinderlijk ervaren. "Ik was er niet bij met het WK en veel van de spelers van deze groep wel, die moeten daar dan ook weer op reageren. Dat hebben ze goed gedaan, kort en duidelijk." De bondscoach doelt daarmee op de reactie van Virgil van Dijk. De aanvoerder van het Nederlands Elftal liet weten de mening van Van Gaal niet te delen.