'Ajax gaat twee voormalig spelers toevoegen aan bestuursraad'

'Ajax gaat twee voormalig spelers toevoegen aan bestuursraad'

6 september 2023 om 18:06

Ajax staat op het punt om twee oud-spelers van de club toe te voegen aan de bestuursraad: Edo Ophof en Pim van Dord. Ook Ernst Boekhorst zal toetreden tot het bestuur en wordt naar alle waarschijnlijkheid voorzitter van de raad. Dat meldt Het Parool woensdagmiddag. 

Volgens de krant zullen de heren spoedig worden voorgedragen aan de vereniging. De Amsterdammers waren op zoek naar een nieuwe invulling van het orgaan, nadat de vorige bestuursraad in mei opstapte. 'De bestuursraad treedt namens de vereniging Ajax op als grootaandeelhouder. Met 73 procent van de aandelen heeft de bestuursraad een beslissende stem in aandeelhoudersvergaderingen. Ook benoemt de bestuursraad de leden van de raad van commissarissen, die op hun beurt toezicht houden op de directie van Ajax.'

Tussen 1980 en 1988 speelde Ophof voor het eerste elftal van Ajax. Daarin was hij goed voor zestien doelpunten in 158 officiële duels. Met de Amsterdamse topclub werd hij drie keer landskampioen en won hij in 1987 de Europa Cup II. Voordat Ophof tekende bij Ajax, speelde Van Dord in het shirt van de club uit de hoofdstad. Hij moest echter zijn carrière op 27-jarige leeftijd beëindigen wegens een blessure. Later keerde hij terug als fysiotherapeut. Boekhorst is hoofd sponsoring bij ABN Amro én teammanager van de Nederlandse hockeymannen.

Ook Jos Busink zal toetreden tot het bestuur van Ajax, evenals Marjon Eijlers, advocaat Christian Visser én René Zegerius, de man van VVD-lijsttrekker Dilan Yesilgöz.