Frenkie de Jong kan zich niet vinden in kritiek

De Jong kan zich niet vinden in kritiek: 'Dat verhaal is eigen leven gaan leiden'

6 september 2023 om 16:54
Laatste update: 7 september 2023 om 14:14

Frenkie de Jong is het niet eens met de kritiek dat de spelers van het Nederlands elftal te lief zijn en in het veld elkaar te weinig de waarheid zeggen. De middenvelder van Oranje herkent zich daar niet in.

"Dat verhaal is ook een beetje een eigen leven gaan leiden, dat wij elkaar zogenaamd nooit zouden corrigeren", zei De Jong op de persconferentie van woensdag voorafgaand aan het EK-kwalificatieduel met Griekenland. "Ik denk dat dat niet waar is. Dat het meer zou kunnen, is zeker zo. Dat weten we ook. Maar het is niet zo dat wij dat nooit deden. Als iemand zijn taken niet uitvoert, moet je hem een draai om zijn oren geven. Maar je hoeft niet bij elke slechte bal commentaar te gaan geven."

De Jong behoort tot één van de ervaren spelers bij Oranje met 51 interlands en maar liefst 250 officiële wedstrijden voor Ajax en FC Barcelona. Volgens de middenvelder is het coachen nu anders dan voorheen. "Op het veld niet, maar misschien wel in het sturen van jongens. Het bewaken van de richting die we op moeten met zijn allen. Dat is ook logisch, aangezien je meer ervaring hebt."