'Taalprobleem' binnen Ajax: 'De spelers grappen over het Engels van Steijn'

'Taalprobleem' binnen Ajax: 'De spelers grappen over het Engels van Steijn'

6 september 2023 om 10:34
Laatste update: 6 september 2023 om 10:55

Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, stelt dat er een taalbarrière is bij Ajax. Zo zou een aantal spelers geen Engels spreken, terwijl er onderling over het Engels van trainer Maurice Steijn gegrapt wordt.

"Ik hoor dat er een groot taalprobleem is binnen die ploeg", zegt Driessen in de podcast Kick-Off. "Onze vriend Sutalo spreekt nauwelijks een woord over de grens. Die Franse Georgiër (Georges Mikautadze, red.) spreekt Frans en Georgisch, verder niets. De spelers grappen over het Engels van Maurice Steijn. Het is geen Oxford."

Driessen benoemt dat het taalprobleem tot een volgend probleem leidt binnen Ajax. "Wat Maurice Steijn heel goed kan, is communiceren. Dat communiceren kan je veel beter met Nederlandse jongens, die hij voor zich kan winnen. Die buitenlandse jongens kan hij moeilijk voor zich winnen. Hij moet zich vasthouden aan de Nederlandse jongens", adviseert de journalist. "Dat zijn de jongens die hem uiteindelijk redden. Niet jongens als Tahirovic, de Georgiërs en Akpom."