Derksen haalt uit naar Van Gaal: 'Hij moet eens kritisch in de spiegel kijken'

Derksen haalt uit naar Van Gaal: 'Maar dat vraagt hij zich helemaal niet af'

5 september 2023 om 22:37

Johan Derksen heeft dinsdagavond in de uitzending van Vandaag Inside uitgehaald naar Louis van Gaal. De voormalig bondscoach gaf in gesprek met de NOS aan dat de FIFA Argentinië 'met opzet' liet winnen van Nederland op het WK in Qatar. 

"Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten komt en hoe wij aan de doelpunten komen, en hoe sommige spelers van Argentinië over de schreef gingen en niet bestraft werden, dan denk ik dat het allemaal vooropgezet spel is", zei Van Gaal tijdens het Eredivisie-gala in Utrecht.

Derksen begint vriendelijk. "Hij komt daar om een prijs te halen die hij verdient, hij heeft het als trainer fantastisch gedaan", aldus De Snor. "Maar hij breekt altijd zijn eigen imago weer af door een hele slechte verliezer te zijn, dat vreet aan hem. Ik vind het echt gelul, de hele wereld is in scène gezet, dat geloof je toch niet?"

"Hij moet eens kritisch in de spiegel kijken", vervolgt Derksen. "Als een wonder maakten we nog gelijk in die wedstrijd en toen heeft hij alle manschappen naar achteren gehaald en gegokt op strafschoppen. Maar die Argentijnen waren zo aangeslagen, misschien had hij toen wel - huppakkee - door moeten stoten", vermoedt Derksen. "Maar dat vraagt hij zich helemaal niet af, dat hij zelf misschien ook wel een foutje gemaakt heeft."