Perez wijst naar Koeman en Reiziger: 'Ze hadden dit slimmer aan kunnen pakken'

Perez: 'Ik denk dat Koeman en Reiziger dit slimmer aan hadden kunnen pakken'

5 september 2023 om 19:59

Kenneth Perez denkt niet dat Ronald Koeman en Michael Reiziger helemaal goed hebben gehandeld rondom de Jong Oranje-afzegging van Ryan Gravenberch. De Deense analist snapt wel dat de middenvelder bedankt heeft voor de Nederlandse beloften en vindt dat de bondscoach dit 'aan de voorkant moesten tackelen'.

Na zijn transfer naar Liverpool besloot Gravenberch af te zeggen voor Jong Oranje, waarvoor hij deze interlandperiode werd opgeroepen. Dat werd de geboren Amsterdammer niet in dank afgenomen door Koeman en Reiziger. "Ik denk wel dat Koeman en Reiziger het slimmer aan hadden kunnen pakken bij Gravenberch, door hem niet te selecteren", stelt Perez in Voetbalpraat bij ESPN.

"Het is niet niks, om van het ene land naar het andere land te verhuizen. Je hebt heel lang niet gespeeld bij je oude club en komt bij Liverpool, waar het belangrijk is om een goede indruk achter te laten", vervolgt Perez, die zich probeert in te leven in Gravenberch. "Maar ook zoiets simpels als verhuizen, of dingen regelen als papieren: daar moet je vaak fysiek bij zijn."

"Ik denk dat het handiger was als ze hem hadden gebeld en zeiden: deze keer word je niet geselecteerd, dan heb je nu niet dit gezeik. Zeker nu ze hem alleen bij Jong Oranje wilden hebben. Nigel de Jong kan na zijn interview nu niet meer tegen Gravenberch zeggen: het is oké. Je had dit aan de voorkant moeten tackelen", doelt Perez op het feit dat De Jong zei dat 'een jongen van 14 moet al snappen dat je je voor Oranje níét zomaar afmeldt'.