United neemt Van de Beek niet op in CL-selectie

Pijnlijk nieuws voor Van de Beek: United schrijft middenvelder niet in voor CL

5 september 2023 om 17:32
Laatste update: 7 september 2023 om 13:56

Donny van de Beek maakt geen deel uit van de A-lijst van Manchester United voor de komende editie van de Champions League. De Engelse grootmacht heeft dinsdagmiddag de definitieve selectie voor tot aan de winterstop bekendgemaakt. 

Alle clubs die meedoen aan het miljardenbal moeten zowel een A-lijst als een B-lijst indienen bij de UEFA. Op laatstgenoemde lijst staan alleen spelers die geboren zijn op of na 1 januari 2002. Ook moeten ze minimaal twee jaar actief zijn geweest voor hun club. Van de Beek komt niet in aanmerking voor deze eisen, én staat ook niet op de A-lijst. Daaruit kan dus geconcludeerd worden dat hij geen Europese wedstrijden voor United zal gaan spelen. 

De keuze van manager Erik ten Hag zal niet als heel verrassend aankomen bij Van de Beek. De Nederlander maakte dit seizoen nog geen minuten in de Premier League. Richting het einde van de transferwindow zag hij een overstap naar Real Sociedad afketsen. Ook Lorient was geïnteresseerd, maar de Ligue 1-club wilde uiteindelijk vanwege zijn houding niet meer met hem in zee, aldus L'Équipe. 

Waar de oud-speler van Ajax niet op de A-lijst staat, geldt dat wel voor Antony, André Onana, Sofyan Amrabat, Lisandro Martínez en Tyrell Malacia. Allemaal spelers met een verleden in de Eredivisie. Op 20 september speelt United het eerste duel in de groepsfase van de Champions League, tegen Bayern München. De andere tegenstanders in Groep A zijn Galatasaray en FC Kopenhagen.