'Te Kloese maakt veel indruk op Europese topclubs en krijgt voorkeur boven Brands'

Officieel: Te Kloese maakt veel indruk en volgt Van der Sar op bij ECA

7 september 2023 om 13:05
Laatste update: 7 september 2023 om 14:38

Feyenoord-directeur Dennis te Kloese neemt per direct de plek van Edwin van der Sar in bij de European Club Association (ECA). De in mei opgestapte Ajax-bestuurder, die deze zomer werd getroffen door een hersenbloeding, zetelde liefst tien jaar in de organisatie van voetbalclubs in Europa.

Te Kloese gaat zijn nieuwe functie combineren met zijn baan bij Feyenoord, meldt De Telegraaf. Hij genoot binnen het bestuur van de ECA de voorkeur boven Marcel Brands, die vanuit PSV naar voren was geschoven.

Volgens de krant is het leiderschap en de kennis van Te Kloese zo sterk opgevallen in het circuit van Europese topclubs dat de ECA rechtstreeks actie ondernam om hem binnen te halen. Hij gaat deel uitmaken van een groep bestuurders die voortkomt uit topclubs als Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, Tottenham Hotspur, Internazionale, Arsenal en Atlético Madrid.

De ECA vertegenwoordigt de belangen van de Europese clubs. Te Kloese zal zich onder meer sterk maken voor alle Eredivisie-clubs, zoals ook Van der Sar de afgelopen tien jaar deed.

Update: Te Kloese is officieel de opvolger van Van der Sar bij de ECA, zo werd donderdagmiddag bekendgemaakt. Hij gaat bij de organisatie samenwerken met Nasser Al-Khelaïfi (Paris Saint-Germain), Miguel Ángel Gil Marín (Atlético Madrid), Vinai Venkatesham (Arsenal), Ferran Soriano (Manchester City) en Rui Costa (Benfica).