'Goed nieuws bij Ajax: Kroes mag van AZ eerder beginnen als directeur bij de club'

Ajax krijgt goed nieuws uit Alkmaar: Kroes kan eerder beginnen in Amsterdam

5 september 2023 om 10:59
Laatste update: 5 september 2023 om 12:30

Alex Kroes mag eerder dan gedacht beginnen als algemeen directeur bij Ajax. AZ en de bestuurder zijn overeengekomen dat zijn non-concurrentiebeding maar tot 15 maart 2024 zal duren. Op die datum is Kroes vrij om bij Ajax als algemeen directeur te beginnen, meldt AZ via de officiële kanalen.

Kroes had nog een contract tot 1 september 2023 bij AZ en in die verbintenis stond dus een clausule, waardoor hij niet snel bij andere clubs aan de slag kon. Er was nog geen duidelijkheid wanneer hij dan wel kon beginnen, aangezien dat volgens zijn contract op 1 september 2024 pas zou zijn. Nu zijn AZ en Kroes dus overeengekomen, dat hij een half jaar eerder mag beginnen. Tot die tijd neemt oud-speler Jan van Halst de honneurs waar.

Van Halst gaat pas terug naar zijn functie in de raad van commissarissen, als Kroes er definitief is. Dat betekent dat Sven Mislintat als technisch directeur en Van Halst samen verantwoordelijk zijn voor de winterse transferperiode. Over de afgelopen transferperiode is binnen Ajax een hoop gesteggel, aangezien Maurice Steijn er als trainer niet bij betrokken zou zijn.

Voor zijn overeenstemming met Ajax was Kroes werkzaam in vergelijkbare functies bij AZ en Go Ahead Eagles. De bestuurder stak ook niet onder stoelen of banken dat hij graag bij de Amsterdamse club wilde werken. Als voetballer was Kroes actief voor de amateurtak van Ajax.