Aanstelling Van Halst gefileerd: 'Een krankzinnige situatie, gekke gang van zaken'

'Van Halst kon lokale supermarkt niet managen en hij moet nu de Albert Heijn doen'

5 september 2023 om 11:28
Laatste update: 5 september 2023 om 12:00

Kenneth Perez was enorm verbaasd toen hij zag dat Ajax Jan van Halst heeft aangesteld als tijdelijk algemeen directeur. De analist vertelt bij Voetbalpraat van ESPN, dat de keuze voor de commissaris een heel gekke situatie kan geven als Alex Kroes bij Ajax terecht komt. 

"Je bent bij een mindere club niet bijster succesvol geweest, eerder het tegenovergestelde", bekritiseert Perez de periode van Van Halst bij Twente. De oud-speler van Ajax en de Tukkers was daar van 2016 tot 2018 werkzaam, in die periode degradeerde Twente. "En dan denkt de grootste en belangrijkste club van Nederland: hij kan het wel doen bij ons. Dus als je de lokale supermarkt niet kunt managen, ga je even de hele Albert Heijn doen."

Volgens Perez is het ook een aparte situatie, dat Van Halst daarna in zijn oude functie bij de rvc terugkeert. "De grap is: hij is nu algemeen directeur, straks komt Kroes, dan gaat hij terug naar de rvc, en moet hij dus oordelen over zijn eigen functioneren in die vier maanden. Nou, dat waren dan de beste vier maanden ooit bij Ajax. Dat is toch een krankzinnige situatie bij zo'n club. Ik gun hem van alles, hij is een goede collega geweest hier, maar dit vind ik een heel gekke gang van zaken."

Dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat Van Halst tot 15 maart 2024 algemeen directeur blijft van Ajax. Dan is het non-concurrentiebeding tussen Kroes en AZ opgeheven en kan de bestuurder dus aan de slag in Amsterdam.