'Bang dat Oranje-schip voor Bijlow voorbij gaat'

Pijnlijke Oranje-conclusie over Bijlow: 'Bang dat schip voor hem voorbij gaat'

5 september 2023 om 07:56
Laatste update: 5 september 2023 om 08:39

Justin Bijlow lijkt te moeten vrezen voor zijn toekomst in het Nederlands elftal. De doelman van Feyenoord was door bondscoach Ronald Koeman aangewezen als nummer één, maar moet weer verstek laten gaan door een blessure. Harm Zeinstra denkt dat Bart Verbruggen hem voorbij gaat in de pikorde.

"Er was duidelijk voor hem gekozen en daar sprak veel vertrouwen uit: we willen toe naar stabiliteit onder de lat. Maar als dat een argument kan zijn, dan haakt Bijlow nu wel af, want hij is niet een keeper die stabiliteit kan bieden", reageert Zeinstra in gesprek met Voetbal International. "Ik ben een beetje bang dat het schip voor hem voorbijgaat, ja."

"Het is een beetje de slag die Kenneth Vermeer ook ooit gemist heeft", vervolgt de oud-sluitpost en huidig keepersanalist. "Vermeer zou naar het WK in Brazilië gaan als eerste keeper, maar raakte ook geblesseerd en is uiteindelijk niet verder gekomen dan vijf interlands. Dat lijkt een klein beetje op deze situatie, dat Bijlow de slag ook gaat missen omdat hij gewoon te vaak geblesseerd is."

Zeinstra geeft een duidelijk advies aan Koeman en Oranje. "Ik zou voor nu vol inzetten op Bart Verbruggen. Hij toont al een hele poos aan dat hij waar hij ook komt heel veel beter wordt: bij Anderlecht, bij Jong Oranje, bij Oranje en nu bij Brighton & Hove Albion. Hij laat in de Premier League zien dat hij het niveau aankan. Als je dat in die competitie kan aantonen, dan kan je ook tegen Griekenland spelen."