Te Kloese snapt teleurstelling Geertruida: 'Tien punten voor zijn instelling'

Te Kloese onder indruk na afketsen Feyenoord-transfer: 'Ongelooflijk geprofileerd'

4 september 2023 om 16:25

Dennis te Kloese hoopt dat Lutsharel Geertruida open staat voor een nieuw contract bij Feyenoord. De directeur van de Rotterdammers prijst de mentale weerbaarheid van de 23-jarige verdediger, die een transfer naar RB Leipzig in rook zag opgaan.

De Duitse topclub was serieus in de markt voor Geertruida, maar wilde naar de zin van Feyenoord niet diep genoeg in de buidel tasten. "Het zou te stoer klinken als je zegt dat we overal nee tegen kunnen zeggen", reageert Te Kloese bij RTV Rijnmond. "We moeten realistisch blijven, maar hebben zelf ook wat te bieden. Champions League-deelname, een schitterend complex en een goede trainersstaf."

Wel begrijpt de algemeen directeur dat Geertruida teleurgesteld is. "Ik kan me heel goed voorstellen dat het voor hem een teleurstelling is, als je naar een grote competitie kan. Daar moeten we niet te makkelijk overheen stappen", stelt hij. "Aan de andere kant moet ik hem een groot compliment en tien punten geven voor zijn instelling en hoe hij daarmee is omgegaan. Hij heeft zich op en buiten het veld ongelooflijk geprofileerd."

Te Kloese sluit niet uit dat Geertruida zelfs een nieuw contract tekent. Momenteel ligt de Oranje-international tot medio 2025 vast in De Kuip. "Als Lutsha openstaat voor verlenging zou dat heel mooi zijn. Ik begrijp dat hij een keer een stap wil maken, maar voor ons is hij een heel gewaardeerde speler." Naast RB Leipzig werd ook Bayern München in verband gebracht met Geertruida, maar de Bundesliga-kampioen pakte niet door.