Steijn over aanvoerderschap Ajax: 'Vandaar de keuze voor Sutalo'

Steijn verklaart aanvoerderschap Ajax: 'Vandaar de keuze voor Sutalo'

3 september 2023 om 14:31
Laatste update: 3 september 2023 om 15:34

Maurice Steijn heeft aanwinst Josip Sutalo benoemd tot aanvoerder voor het uitduel met Ajax. De trainer van Ajax geeft voorafgaand aan de wedstrijd in Sittard aan dat de Kroaat noodgedwongen de captain is.  

"De eerste aanvoerder is Steven Bergwijn, de tweede aanvoerder in Steven Berguis. De derde was Davy Klaassen", begint Steijn is gesprek met ESPN. "Die zijn er alle drie niet. Dan ga je kijken wie er wel zijn en wie veel ervaring heeft. We hebben een jonge ploeg vandaag. Sutalo is international en in mijn ogen een onbetwiste basisspeler. Vandaar de keuze voor hem."

Steijn is onder de indruk van de 23-jarige Sutalo. "Hij is een hele goede speler. We hebben lang op hem moeten wachten. Hij moest eerst nog wedstrijden spelen met Dinamo Zagreb. Ik vind hem een typische Ajax-speler met zijn snelheid en hij kan met ruimte in zijn rug spelen. Hij kan doordekken. Leeftijd is niet zo interessant."

De oefenmeester geeft toe dat hij moest puzzelen met de opstelling, aangezien de Amsterdammers de afgelopen dagen nieuwe spelers heeft aangetrokken. "Ik heb inmiddels al aardig wat duels gecoacht. Ik heb nog nooit meer dan twee wisselingen gehad. Nu zijn het er vier. Noodgewongen ook. Een aantal spelers zijn niet beschikbaar. Over een aantal spelers ben ik niet tevreden. Nood brengt soms wet en dat is vandaag."