Real Madrid loopt tegen zeperd aan in eigen huis tegen Getafe

Bellingham in vernieuwd Bernabéu opnieuw goud waard voor Real Madrid

2 september 2023 om 18:21
Laatste update: 2 september 2023 om 18:36

Real Madrid heeft zaterdagmiddag in het hernieuwde Estadio Santiago Bernabéu een zeer moeizame zege op Getafe geboekt. De bezoekers, die het nog zonder Deadline Day-aanwinst Mason Greenwood moesten stellen, hielden lang stand, maar moesten in de slotfase toekijken hoe Jude Bellingham alsnog voor de 2-1 zorgde.

Getafe kwam al na elf minuten spelen op voorsprong in de verbouwde voetbaltempel in Madrid. Borya Mayoral scoorde vanaf de strafschopstip en zorgde daarmee voor een grote verrassing, die de thuisploeg pas na rust te boven kwam.

De Koninklijke, dat aantrad met het spitsenduo Joselu en Rodrygo, repareerde de achterstand in de 48e minuut. Eerstgenoemde, die overkwam van Espanyol, tekende voor de 1-1. De 33-jarige aanvaller kon na een hachelijk moment in het strafschopgebied binnenschieten. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti ging in de slotfase naarstig op zoek naar de overwinning, maar Getafe hield stand lang stand.

Tot het aanbreken van de vijfde minuut van de extra tijd, toen Bellingham scoorde en daarmee opnieuw aantoonde van grote waarde te zijn voor zijn nieuwe club. Het is alweer de vijfde treffer van de Engelsman in slechts vier La Liga-wedstrijden. Door de zege gaat Real voorlopig aan kop in Spanje.