Mogelijk geen uitfans voor Ajax

Ajax-fans vanwege 'hoog risico' mogelijk niet welkom in Athene en Marseille

2 september 2023 om 11:32
Laatste update: 2 september 2023 om 11:36

Ajax moet de uitduels met AEK Athene en Olympique Marseille mogelijk afwerken zonder uitfans. De duels in respectievelijk Griekenland en Frankrijk worden door de club zelf bestempeld als 'hoog risico-wedstrijden'. 

Ajax werd op donderdag tijdens de loting voor de groepsfase van de Europa League gekoppeld aan AEK, Marseille en Brighton & Hove Albion. De trip naar het Zuid-Engelse Brighton brengt geen risico's met zich mee, maar de uitwedstrijden tegen AEK en Marseille daarentegen wel. 

De Amsterdamse club raadt de fans aan nog even te wachten met plannen van een trip. 'De uitwedstrijden tegen AEK Athene en Olympique Marseille zijn hoog-risico wedstrijden. Met betrekking tot het boeken van je reis raden wij aan het vooroverleg met deze clubs en de lokale autoriteiten van zowel Athene als Marseille af te wachten', zo is te lezen op de clubsite.

Tijdens dat vooroverleg zal besproken worden of de Ajax-supporters welkom zijn bij de wedstrijden. Snel daarna zal de club meer duidelijkheid verschaffen. De duels met AEK en Marseille staan op respectievelijk 5 oktober en 30 november op het programma.