Weghorst op voetstuk in Duitsland: 'Zo'n hongerige speler heb ik zelden gezien'

Waterval aan complimenten voor imponerende Weghorst: 'Zelden zoiets gezien'

31 augustus 2023 om 15:59

Wout Weghorst speelt alweer een paar duels in zijn geliefde Bundesliga en aanstaande zaterdag wacht een treffen met zijn oude ploeg VfL Wolfsburg. De spits van TSG Hoffenheim scoorde nog niet namens zijn nieuwe ploeg, maar bij Wolfsburg vrezen ze voor de kwaliteiten van de spits.

"Het is heel fijn om Wout weer terug te zien", vertelt Marcel Schäfer, directeur van VfL Wolfsburg, tegen Kicker. "Hij heeft een geweldige ambitie en ontwikkelt zichzelf constant. Die jongen heeft nu al een prachtige carrière achter de rug. Als spits heeft Wout een geweldig neusje voor de goal en een honger om te scoren, die ik zelden bij andere spelers heb gezien."

De complimenten van Schäfer zijn nog niet op voor Weghorst. "Het is echt een hele speciale kerel. Hij heeft ons enorm geholpen, ook in de moeilijke tijden. Ik ben ook blij dat hij terug in Duitsland is." Weghorst vertrok in de winter van 2022 voor 17,5 miljoen euro van Wolfsburg naar Burnley. In de periode bij de Engelse club speelde hij twintig wedstrijden en werd hij verhuurd aan Besiktas, Manchester United en nu aan TSG Hoffenheim.