UEFA reageert glashelder op flirt met Saudische clubs in Champions League

UEFA reageert glashelder op flirt van Saudische clubs met Champions League

31 augustus 2023 om 14:39
Laatste update: 31 augustus 2023 om 14:44

UEFA-baas Aleksandar Ceferin heeft duidelijk gereageerd op de geruchten rond Saudische clubs in de Europese topcompetities. In gesprek met L’Équipe vertelt de bestuurder dat er absoluut geen teams uit het Midden-Oosten zich mogen plaatsen voor onder andere de Champions League.

"Alleen Europese teams mogen aantreden in de Champions League, Europa League en Conference League", reageert Ceferin glashelder op de eerdere geruchten. Een eventueel verzoek vanuit bijvoorbeeld Saudi-Arabië zou dan ook afgewezen worden door de UEFA. 

Ook vindt Ceferin dat de Saudische teams het niet goed aanpakken op het gebied van ontwikkeling. "Er zouden coaches en spelers moeten worden opgeleid. Maar dat is mijn probleem niet. Dit is geen gevaar voor Europese competities."

Ceferin trekt ook de vergelijking met China. Het land waar jaren geleden een aantal topspelers heen gingen, maar waar een topcompetitie ook niet van de grond kwam. "Een paar jaar geleden gingen ook veel spelers naar China. Maar daarna stond de ontwikkeling van het voetbal in China stil. Het land kon zich niet eens plaatsen voor het WK."