'Ajax wil snel zakendoen met Molde: vijfjarig contract, onderhandelingen lopen'

'Ajax wil snel zakendoen met Molde: vijfjarig contract, onderhandelingen lopen'

30 augustus 2023 om 19:18
Laatste update: 30 augustus 2023 om 20:12

Ajax is optimistisch over de komst van Sivert Mannsverk, meldt Voetbal International. De 21-jarige middenvelder moet in de slotdagen van de transferperiode overkomen van Molde FK.

Mannsverk moet 'op korte termijn' naar Amsterdam komen, klinkt het. Naar verluidt hoopt Ajax de deal snel rond te kunnen maken en zijn de voorbereidingen voor de medische keuring al getroffen. De Amsterdammers zijn momenteel met Molde in onderhandeling en beseffen dat er enige haast geboden is, gezien de deadline van 1 september. 

Voor Mannsverk ligt een contract tot medio 2028 klaar in Amsterdam. De Noor moet met zijn defensieve kwaliteiten een impuls aan het Ajax-middenrif geven. 'De club heeft voor die rol uiteindelijk ook veel vertrouwen in Silvano Vos, maar Ajax denkt dat het voor zijn ontwikkeling goed is om nog een jaar vlieguren te maken bij Jong Ajax, waarna hij op een later moment de sprong naar het eerste kan maken', schrijft VI.

Mannsverk was in de zomer van 2022 en afgelopen winter nog serieus in beeld bij Feyenoord, dat uiteindelijk Ramiz Zerrouki bij FC Twente wegplukte. 

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast. Vrijdag, op Deadline Day, zijn we twee keer live, om 10.00 uur en 16.00 uur!