'Als je realistisch kijkt: zeventig procent dat PSV het haalt en Rangers dertig'

'Als je realistisch kijkt: zeventig procent dat PSV het haalt en Rangers dertig'

30 augustus 2023 om 17:52

Ronald de Boer denkt dat PSV favoriet is om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De oud-speler van Rangers FC acht zijn voormalig werkgever tegelijk niet kansloos.

Vorige week speelden PSV en Rangers op Ibrox met 2-2 gelijk. Woensdagavond wordt de allesbeslissende return in Eindhoven afgewerkt. "Als je realistisch kijkt, dan is het zeventig procent kans dat PSV het haalt en dertig procent Rangers", stelt De Boer in gesprek met VoetbalNieuws. "Het heeft ook een beetje met mazzel te maken. Ik hoop niet dat het mis gaat voor PSV, al heb ik een blauw hart dus gun ik Rangers alles en mogen ze van mij door gaan."

"Maar ik ben een analist en ik vind PSV een betere ploeg", benadrukt De Boer. Volgens de voormalig Oranje-international moet PSV vooral gewaarschuwd zijn voor de Schotse counters. "Wat je een paar keer zag... Die linksbuiten die erin kwam (Rabbi Matondo, red.), die zat op de brommer. Eén keer een slippertje en die jongen maakt hem. Dan kan het zomaar anders lopen."