Berghuis over nieuwe rol

Berghuis staat op bij vertrek Ajax-leiders: 'Wordt meer naar jou gekeken'

29 augustus 2023 om 20:14
Laatste update: 30 augustus 2023 om 00:50

Steven Berghuis voelt dat hij mede door het vertrek van leiders bij Ajax een steeds prominentere rol krijgt. De Amsterdammers namen deze zomer afscheid van onder anderen Dusan Tadic en Edson Álvarez, ervaren spelers aan wie de rest zich optrok. 

Berghuis staat voor de camera van Ajax TV stil bij de veranderde hiërarchie in Amsterdam. "Het eerste jaar toen ik kwam, stond de hiërarchie al en dan probeer je zelf als nieuweling je weg te vinden. Het tweede jaar was dat al iets anders. Nu zijn de meeste leiders van vorig jaar vertrokken. Dan wordt er automatisch ook wat meer naar jou gekeken. Dat probeer je in een natuurlijk proces z'n beloop te laten gaan."

De 31-jarige Berghuis stelt dat daarvoor iedereen nodig is. "Dat kan je ook niet alleen, dat doe je samen. Iedereen heeft daarin zijn rol, waarbinnen hij zich goed voelt." De linkspoot, die zich komende donderdag met Ajax ten koste van Ludogorets kan plaatsen voor de groepsfase van de Europa League, vindt het leuk om hier en daar medespelers aan te sturen. "Dat connected met jongens omgaan, stimuleren, ze proberen op hun gemak te stellen en tegelijkertijd ook mijn eigen dingetje doen."

Na het duel met Ludogorets staat voor Berghuis en co. een bezoek aan Limburg op het programma. Daar trapt de ploeg van trainer Maurice Steijn om 14.30 uur af tegen Fortuna Sittard.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast. Vrijdag, op Deadline Day, zijn we twee keer live, om 10.00 uur en 16.00 uur!