Mourinho redt Lukaku uit situatie bij Chelsea en laat hem terugkeren naar Italië

Mourinho verlost Lukaku van Chelsea: Belgische spits keert terug in Italië

31 augustus 2023 om 12:04
Laatste update: 31 augustus 2023 om 12:04

Romelu Lukaku speelt dit seizoen definitief weer in Italië. José Mourinho en AS Roma hebben de Belgische spits officieel uit zijn benarde situatie bij Chelsea geholpen. De Italianen maken ruim negen miljoen euro over naar Londen om Lukaku voor één jaar te huren.

De Romeinen nemen het salaris van Lukaku ook over en betalen hem de komende tien maanden 7,5 miljoen euro uit. Bij AS Roma ziet hij ook Tammy Abraham terug. Mourinho zocht nog een spits mede door de langdurige blessure van de Engelsman. Met de Italiaan Andrea Belotti heeft AS Roma nog een aanvalsleider in de gelederen.

Roma maakt de transfer van Lukaku op bijzondere wijze bekend. Op social media deelt de club beelden van hun aanwinst, waarnaast foto's van verschillende vermiste kinderen over de hele wereld te zien zijn. Roma kondigt zijn transfers al langer aan op die manier, in de hoop dat de vermiste kinderen opgespoord kunnen worden. In het verleden is dat verschillende keren gelukt door de video's van Roma.

Er was deze zomer veel te doen om Lukaku, die niet in de plannen voorkomt van Chelsea-trainer Mauricio Pochettino. De Belg was hard op weg naar Juventus, maar deze deal ketste om diverse redenen af. Clubs uit Saudi-Arabië leken als enige concreet voor Lukaku, tot Roma zich meldde. De spits speelde in Italië al meerdere seizoenen voor Internazionale.