Ronald de Boer lyrisch over 'Makélélé van PSV': 'Bayern of PSG kan hij aan'

Ronald de Boer lyrisch over 'Makélélé van PSV': 'Bayern of PSG kan hij aan'

28 augustus 2023 om 23:49
Laatste update: 28 augustus 2023 om 23:50

Ronald de Boer is onder de indruk van PSV-middenvelder Ibrahim Sangaré. De voormalig Oranje-international denkt dat de Ivoriaan de Europese top kan halen.

Sangaré geniet de nodige belangstelling, maar is in de slotweek van de transferperiode nog altijd speler van PSV. "Ik vind hem een geweldige speler", stelt De Boer in gesprek met VoetbalNieuws. "Ik denk dat hij niet te houden is voor PSV. Hij gaat nog wel naar een echte topploeg zoals Liverpool. Bayern München of Paris Saint-Germain? In mijn ogen kan hij dat aan."

De Boer vergelijkt Sangaré met Claude Makélélé, die tussen 2003 en 2008 furore maakte bij Chelsea. "Ik zeg altijd: als hij de Makélélé-rol krijgt; de bal afpakken en doorgeven aan iemand die wel goed kan voetballen, dan is hij een gouden speler voor je team", aldus een complimenteuze De Boer. "Hij zit overal tussen en kan de boel opjagen. Dat soort spelers heb je nodig in je team."

Sangaré heeft een afkoopclausule van 37,5 miljoen euro in zijn contract bij PSV. De verwachting is dat hij in ieder geval woensdag in de return tegen Rangers FC nog op het veld staat.