Rubiales-gate krijgt bizar vervolg: moeder gaat in hongerstaking

Moeder van Rubiales gaat in hongerstaking: 'Schande, vertel de waarheid'

28 augustus 2023 om 13:42
Laatste update: 28 augustus 2023 om 13:44

Het schandaal rond Luis Rubiales heeft een nieuw, bizar hoofdstuk gekregen. De moeder van de verguisde voorzitter van de Spaanse voetbalbond (RFEF) is in hongerstaking gegaan.

Ángeles Béjar is klaar met de manier waarop haar zoon wordt behandeld. Maandagochtend heeft ze zichzelf opgesloten in een kerk in Motril, de geboorteplaats van Rubiales. Béjar zegt niets te eten tot 'de onmenselijke en bloeddorstige heksenjacht' op haar zoon is gestopt. Een tante van Rubiales heeft zich solidair verklaard en is ook in hongerstaking gegaan.

Béjar zegt 'dag en nacht' in de kerk te zullen verblijven tot er gerechtigheid is voor haar zoon. "Waarom is men zo wreed? Mijn jongen is niet in staat om iemand kwaad te doen", laat ze weten.

Rubiales ligt zwaar onder vuur, nadat hij ruim een week geleden de kersverse wereldkampioene Jennifer Hermoso op de mond kuste. Ondanks een storm aan kritiek en de massale roep om zijn aftreden, blijft de Spaanse bondsvoorzitter zitten waar hij zit. Bovendien koos hij meerdere malen de frontale tegenaanval.

"Er is geen sprake van seksueel wangedrag, omdat er wederzijdse toestemming was", aldus Béjar. "Het is niet eerlijk wat er gebeurt." Ze wil dat Hermoso 'de waarheid vertelt'. "Waarom heeft ze haar verhaal drie keer veranderd? Dit is een schande."