Jans ziet Ramaj-alternatief in Eredivisie: 'Hartstikke jammer dat Ajax hem kocht'

Jans baalt van uitgebleven Ajax-move: 'Als hij dit daar deed, stond hij in Oranje'

28 augustus 2023 om 11:18

Ron Jans vindt het 'hartstikke jammer' dat Ajax voor Diant Ramaj heeft gekozen, in plaats van Nick Olij. De doelman van Sparta Rotterdam maakte afgelopen seizoen opnieuw indruk in de Eredivisie. Ibrahim Afellay vraagt zichzelf op zijn beurt af of Olij geen basisplek in Oranje verdient.

Olij was zondagmiddag goud waard voor Sparta tegen Heerenveen, waardoor de Spangenaren met 1-3 konden winnen in het Abe Lenstra Stadion. "Hij keepte echt een fantastische wedstrijd", zegt Afellay aan tafel bij Studio Voetbal. "Wederom, want vorige week deed hij dat ook al. Toen tikte hij een bal uit de kruising in de slotminuut tegen Feyenoord. Dat was een geweldige redding en nu pakt hij opnieuw punten voor Sparta. Olij gaat vrolijk verder met waar hij mee bezig was."

Deze zomer was Olij ook in beeld bij Ajax, maar de Amsterdammers kozen uiteindelijk voor Ramaj. Jans baalt daarvan. "Olij is geen incident meer. Ik vind het hartstikke jammer dat Ajax die jonge Duitser (Ramaj, red.) heeft gekocht als nieuwe keeper, omdat Olij te oud was. Als hij dit bij Ajax had laten zien, stond hij al in Oranje."

Afellay vindt dat de keeper van Sparta nu ook opgeroepen moet worden voor het Nederlands elftal. "Wie zou je nu op moeten stellen? Het is echt heel matig. Als Olij dit dan laat zien, moet hij misschien zelfs meteen gaan spelen bij Oranje. Hij geeft de schuld ook nooit aan een ander, dat vind ik prettig. Deze jongen pakt ballen en weet dat hij er daarom staat."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: