Fraser veroordeelt 'champagne-gebaar' Kramer niet: 'Dit was interpretabel'

Fraser veroordeelt 'champagne-gebaar' Kramer niet: 'Dit was interpretabel'

26 augustus 2023 om 21:12

Henk Fraser blijft achter Michiel Kramer staan na zijn 'champagne-gebaar' tegen AZ. De trainer van RKC weigert om zijn aanvoerder publiekelijk af te vallen.

Nadat Kramer scoorde tegen AZ maakte hij een obsceen gebaar. Na afloop vertelde hij op cynische toon dat hij 'een flesje champagne' uitbeeldde. De aanklager betaald voetbal beoordeelde die verklaring als ongeloofwaardig, maar hield het bij een berisping voor Kramer. Is dat volgens Fraser terecht? "Nou, weet je wat ik vind? Vorige keer hadden mensen er vragen over, want het was niet duidelijk voor ze", begint de coach van RKC bij ESPN.

"Ik ben een heel simpel mens: in het voetbal hebben we de openbare aanklager, die bepaald. Daar buiten hebben we justitie, dat ook bepaald. Je gaat toch niet denken dat mijn of onze normen en waarden heel veel afwijken van die van hen?", vervolgt Fraser, die wel in gesprek is gegaan met zijn aanvoerder. "Michiel en ik hebben zeker zo'n relatie, dat we elkaar heel duidelijk vertellen wat we ervan vinden. Maar moet ik jouw of iemand anders zijn standpunt per se benoemen, omdat ze misschien twijfelen of ik andere normen en waarden heb?"

"Ik ben mijn hele leven actief in de teamsport en daarin val je elkaar niet af, maar je geeft elkaar wel aan wat je ervan vindt. Dat lijkt me niet meer dan logisch. En dit was interpretabel, want anders word je waarschijnlijk niet berispt. Het is niet aan mij, ik heb ervoor gekozen om mijn mensen niet af te vallen. En het gebeurt ons allemaal wel eens een keer dat we iets doen wat niet handig is", besluit Fraser.