25 augustus 2023 om 23:40
Laatste update: 25 augustus 2023 om 23:52

RB Leipzig heeft vrijdag goede zaken gedaan in het duel met VfB Stuttgart, waarin onder meer Xavi Simons een grote rol speelde. Real Madrid had het tegelijkertijd zeer lastig met Celta de Vigo, maar werd gered door topaankoop Jude Bellingham

RB Leipzig - VfB Stuttgart 5-1

Leipzig heeft een wisselvallige start van het seizoen achter de rug: de Duitse supercup werd gewonnen ten koste van Bayern München, maar in de eerste speelronde werd er verloren van Bayer Leverkusen. In de eerste helft leek het ook tegen Stuttgart mis te gaan: de bezoekers kwamen na ruim een half uur op voorsprong door Serhou Guirassy.

In de tweede helft wist Leipzig overtuigend de achterstand weg te werken en begon de Duitse voetbalmachine te draaien. Benjamin Henrichs zorgde vlak na rust voor de gelijkmaker. Dani Olmo, die de laatste weken in topvorm verkeert, schoot Leipzig even later op voorsprong door een assist van Simons. Oude bekende Loïs Openda gooide na 66 minuten het duel op slot. Een kwartier voor tijd maakte Kevin Kampl op aangeven van Simons de 4-1. De Nederlander maakte enkele minuten later de vijfde treffer van Die Roten Bullen.

Celta de Vigo - Real Madrid 0-1

Real Madrid is nog altijd foutloos in de Primera División, al scheelde het niet veel tegen Celta de Vigo. De thuisploeg beet in de eerste helft goed van zich af en kreeg zelfs enkele grote kansen. Real leek lange tijd twee punten te verspelen, maar in de slotfase liep Bellingham tegen de bal aan. De Engelsman maakte daarmee zijn vierde treffer in drie wedstrijden.

Bellingham komt door zijn treffer in een illuster rijtje terecht. Alleen Jorge Valdano, Hugo Sánchez, Cristiano Ronaldo en Wesley Sneijder wisten in de eerste drie wedstrijden voor Real te scoren. Door de overwinning gaan De Koninklijke nog altijd aan kop in Spanje met negen punten uit de eerste drie duels.