Ten Hag moet flink gaan puzzelen bij United: 'Voor het seizoen al over nagedacht'

Ten Hag moet tegenslagen verwerken bij Man United: 'Erg teleurstellend'

25 augustus 2023 om 20:15

Erik ten Hag heeft aan het begin van het seizoen direct te maken met een volle ziekenboeg bij Manchester United, maar de Nederlandse manager blijft nuchter. Hij maakt zich geen zorgen om de blessuregolf.

Man United neemt zaterdagmiddag in eigen huis op tegen Nottingham Forest, maar Rasmus Højlund, Mason Mount, Tyrell Malacia en Luke Shaw zijn vanwege blessureleed zeker niet van de partij. Binnenkort wachten ook krachtmetingen met Brighton & Hove Albion en Arsenal op The Red Devils. "Dit is nu eenmaal de situatie", laat Ten Hag weten op zijn persconferentie.

"Dit is tegenwoordig normaal in het topvoetbal. Je moet tot het uiterste gaan, waardoor spelers tegen blessures aanlopen", gaat Ten Hag verder. "Dat is erg teleurstellend, maar je moet ermee omgaan."

Volgens Ten Hag duurt het niet lang voordat miljoenenaankoop Højlund kan gaan debuteren voor United. Shaw, Mount en Malacia zullen langer uitgeschakeld zijn. "Voor het seizoen hebben we al over dit scenario nagedacht. Je hoopt al deze blessures te voorkomen. Maar als het gebeurt, moet je er klaar voor zijn."