'Nieuws uit Engeland: Wiegman kandidaat voor bondscoachschap Oranje-mannen'

'Nieuws uit Engeland: Wiegman kandidaat voor bondscoachschap Oranje-mannen'

24 augustus 2023 om 12:47

Sarina Wiegman staat op een shortlist van mogelijke kandidaten voor het bondscoachschap van het Nederlands elftal, meldt The Telegraph. Wanneer er een einde komt aan de termijn van Ronald Koeman, komt Wiegman serieus in beeld.

Bronnen binnen de KNVB hebben laten weten dat Wiegman, die met Engeland Vrouwen tot de WK-finale reikte, een serieuze optie is bij de Oranje-mannen. Haar kandidaatschap wordt als 'sterker dan ooit' beschouwd na haar vierde finale op rij met een vrouwenploeg. Wiegman bereikt met de Oranje Leeuwinnen de finale van het WK en EK en deed hetzelfde met de nationale vrouwenploeg van Engeland.

Mocht Wiegman in de toekomst daadwerkelijk bondscoach van het Nederlands elftal worden, is dat een absolute primeur. Nooit eerder stond een vrouw aan het roer bij een nationale mannenploeg. Wiegman liet recent echter doorschemeren dat ze niet de intentie heeft om te vertrekken uit Engeland. Onlangs werd Wiegman ook al gelinkt aan het bondscoachschap bij de mannenploeg van Engeland.

Koeman heeft bij de KNVB nog een contract tot en met het WK 2026. Sinds zijn rentree bij Oranje gaat het moeizaam met het Nederlands elftal. Drie van de vier wedstrijden onder leiding van Koeman gingen verloren.