'Clubloze Dost staat voor Eredivisie-rentree en kan mogelijk zaterdag debuteren'

'Clubloze Dost staat voor Eredivisie-rentree en kan mogelijk zaterdag debuteren'

23 augustus 2023 om 13:09

NEC is dicht bij de komst van Bas Dost, meldt De Gelderlander. De 34-jarige spits is clubloos sinds zijn vertrek bij FC Utrecht eerder deze zomer, waardoor de Nijmegenaren hem transfervrij kunnen binnenhalen.

Dost werd deze transferperiode al nadrukkelijk in verband gebracht met PEC Zwolle, maar het is NEC dat er met de spits vandoor gaat. Volgens het regionale medium is een akkoord al in zo'n vergevorderd stadium, dat Dost dit weekend tegen RKC Waalwijk mogelijk in actie kan komen. NEC verloor de eerste twee Eredivisie-wedstrijden. De aanwezigheid van Dost is zeer welkom voor trainer Rogier Meijer.

Vorig jaar keerde Dost bij Utrecht terug in de Eredivisie, nadat hij Nederland in 2012 verliet. De achttienvoudig Oranje-international speelde 24 officiële wedstrijden voor de club uit de Domstad. Daarin scoorde hij negen keer. Tussen 2012 en 2022 maakte Dost furore in het buitenland. Zo werd hij in dienst van Sporting CP met 34 competitietreffers topscorer van de Primeira Liga, won hij de DFB Pokal met VfL Wolfsburg en pakte hij twee landstitels met Club Brugge.