Jonker verbijsterd door Spaanse bondsvoorzitter: 'Dit hoort niet, dit kan niet'

Jonker verbijsterd na prijsuitreiking WK Vrouwen: 'Dit hoort niet, dit kan niet'

20 augustus 2023 om 23:49
Laatste update: 21 augustus 2023 om 00:06

Andries Jonker kan er niet bij dat Luis Rubiales, de Spaanse bondsvoorzitter, speelster Jennifer Hermoso op de mond kuste na het winnen van het WK. De bondscoach van de Oranje Leeuwinnen vindt de actie 'ongehoord'.

Jonker schoof zondagavond aan bij Studio Voetbal als vervanger van Pierre van Hooijdonk en sprak uitgebreid over de finale van het WK Vrouwen. Tijdens de prijsuitreiking besloot Rubiales speelster Hermoso vol op de mond te kussen en dat valt verkeerd bij Jonker. "Dit kan helemaal niet. Ik vind dit echt ongelooflijk. Dit kan niet, dit past niet. Ongehoord, geen ander woord voor. Ja, dit is compleet ongepast. Een ongelooflijk stomme actie. Ze hebben daar nog wel wat te leren."

Spanje schakelde onder meer Oranje uit in het toernooi. De Oranje Leeuwinnen schopten het tot een verlenging, maar moesten uiteindelijk het hoofd buigen. "Ik moet zeggen: de teleurstelling is echt immens. We waren er compleet van overtuigd: als we winnen van Spanje, dan gaat die beker met ons mee. Voor ons was de kwartfinale eigenlijk de finale. Het doet de hele week zeer. Ik heb vanmiddag met pijn in m'n buik gekeken. Wij hadden daar kunnen staan", besluit Jonker.