Eredivisie-flops: Ajax absolute hofleverancier, ook spelers van Feyenoord en PSV

Eredivisie-flops: vier Ajacieden, twee Feyenoorders en een PSV'er

21 augustus 2023 om 11:00
Laatste update: 21 augustus 2023 om 11:29

Speelronde twee van de Eredivisie zit erop en dus is het weer tijd voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. Ajax is de absolute hofleverancier met vier spelers, gevolgd door Feyenoord en NEC.

Carlos Forbs (Ajax)
De Portugese miljoenenaanwinst beleefde een basisdebuut om snel te vergeten in Kralingen. Forbs werkte hard, maar bijna geen enkele aanvallende actie van de aanvaller slaagde. Kenneth Perez concludeerde daardoor dat Forbs 'een hele dure jeugdspeler' is.

André Ramalho (PSV)
De Braziliaan maakte er weer een rommeltje van in de achterhoede van PSV tegen Vitesse. Van een ervaren speler als Ramalho mag je meer verwachten, ondanks dat hij niet de snelste en beste opbouwer is. Peter Bosz had na een helft genoeg gezien en liet Ramalho achter in de kleedkamer.

Lutsharel Geertruida (Feyenoord)
In de eerste helft droeg Geertruida de aanvoerdersband tegen Sparta Rotterdam, maar daar was weinig van terug te merken. De verdediger sjokte te vaak terug bij omschakelmomenten, in plaats van voorop te gaan in de strijd. Ook was Geertruida aan de bal bijzonder slordig.

Jasper Cillessen (NEC)
Het lijkt Cillessen, die opnieuw gepasseerd is door bondscoach Ronald Koeman, maar niet te lukken om zijn oude vorm weer terug te vinden. Op bezoek bij Heracles Almelo had de goalie mogelijk meer kunnen doen bij de gelijkmaker, terwijl hij zich daarna bijzonder lelijk verkeek op een zwabberbal. Daardoor verloor NEC met 2-1.

Anass Salah-Eddine (Ajax)
Dat het opleidingsproduct van Ajax ver verwijderd is van het niveau dat in het eerste elftal wordt verwacht, werd op bezoek bij Excelsior weer pijnlijk duidelijk. Salah-Eddine had de hele linkerkant voor zichzelf omdat Steven Bergwijn meer naar binnen toe speelde, maar deed daar weinig mee. Verdedigend was de jeugdinternational ook kwetsbaar, waardoor hij in de rust al werd gewisseld.

Igor Paixão (Feyenoord)
De rappe aanvaller had een hoofdrol kunnen vertolken op Het Kasteel, maar faalde daarin. Paixão kreeg de ruimte van Sparta om gevaarlijk te worden, maar was bij vlagen veel te slordig. Dat zorgde ook voor irritatie bij de Feyenoord-fans, ondanks zijn assist.

Youri Baas (NEC)
De linkerkant van NEC is tot nu toe erg kwetsbaar en dat is niet gek, kijkend naar het spel van Baas. De huurling van Ajax wordt te vaak geklopt op snelheid, terwijl hij op bezoek bij Heracles ook nog eens veel duels verloor. Niet voor niets kozen de Almeloërs ervoor om veel via de kant van Baas aan te vallen.

Devyne Rensch (Ajax)
Toen het opleidingsproduct van Ajax zich op achttienjarige leeftijd geruisloos in het elftal speelde, werd hij veelal geroemd. Hoe anders is de wereld nu. De rechtsback maakt een gemakzuchtige indruk en lijkt soms zelfs aan schijnverdedigen te doen. Als Rensch er wat korter op had gezeten tegen Excelsior, had dat Ajax een tegendoelpunt en mogelijk ook puntenverlies bespaard.

Juriën Gaari (RKC Waalwijk)
De stopper van RKC gaf AZ twee cadeautjes, waar Vangelis Pavlidis twee keer dankbaar gebruik van maakte. Bij een 1-0 voorsprong leed Gaari met een hopeloze pass balverlies, waarna AZ gemakkelijk kon scoren. In het slot van de wedstrijd leidde hij ook de 1-3 in met een onthutsend zwakke ingreep in een duel met Ernest Poku.

Bobby Adekanye (Go Ahead Eagles)
De aanvaller van de Eagles pakte de enige rode kaart van het weekend. En hoe: op de middellijn maakte Adekanye een bijzonder domme en harde overtreding met gestrekt been, bij een 3-0 voorsprong. Daardoor moest Go Ahead alsnog diep gaan om FC Volendam ook daadwerkelijk te verslaan.

Damon Mirani (FC Volendam)
In De Adelaarshorst stond de verdedigende middenvelder allesbehalve overtuigend te verdedigen. Bij drie van de vier tegengoals ging hij niet vrij uit, terwijl Mirani daarnaast ook te vaak achter de feiten aanliep.

Jakov Medić (Ajax)
We sluiten de floplijst af met de man die een week geleden nog de held van Ajax was. Tegen Excelsior kreeg Medić weinig weerstand, maar toch ging hij gruwelijk in de fout met de bal aan zijn voet. Maurice Steijn zal benadrukken dat dit niet de bedoeling is bij Ajax.