Van der Vaart hoopt op terugkeer Van Hooijdonk: 'Ik was ook te fel, zijn een team'

Van der Vaart reageert op verbanning Van Hooijdonk en biedt Afellay excuses aan

20 augustus 2023 om 23:03
Laatste update: 20 augustus 2023 om 23:15

Rafael van der Vaart hoopt dat Pierre van Hooijdonk snel terugkeert bij Studio Voetbal. De oud-speler en analist schuift de komende tijd niet aan bij het praatprogramma, tot grote teleurstelling van Van der Vaart. 

Van der Vaart spreekt zondag kort over de afwezigheid van Van Hooijdonk, die wordt vervangen door Andries Jonker. De NOS heeft besloten dat Van Hooijdonk voorlopig niet aanschuift bij het programma. "Het was een aparte uitzending. Ik vond het een goede uitzending, er gebeurde wat. Ik was zelf ook iets te verhit en iets te scherp, daar heb ik bij Ibi (Ibrahim Afellay, red.) mijn excuses aangeboden. Pierre heeft dat ook gedaan en we zijn wel een team. Hij maakt een fout en biedt zich excuses aan. Ik hoop dat hij snel weer aanschuift", stelt Van der Vaart.

Volgens de oud-speler horen dergelijke verhitte momenten bij het praatprogramma. Van der Vaart ging er zelf ook behoorlijk aan toe, weet hij ook. "Soms gaat het er even aan toe, dat hoort ook bij talkshows. Ik was er ook te fel in, waar gaat het over? Wat Pierre betreft, we zijn een team en werken al lang samen", besluit Van der Vaart.