Ajax komt met bevestiging: Mislintat pikt negende zomeraanwinst op bij Overmars

Ajax komt met bevestiging: Mislintat pikt negende zomeraanwinst op bij Overmars

22 augustus 2023 om 17:31
Laatste update: 22 augustus 2023 om 17:52

De kogel is door de kerk: Gaston Avila is definitief speler van Ajax. De 21-jarige Argentijn komt over van het Royal Antwerp van Marc Overmars en kost de Amsterdammers 12,5 miljoen euro. Avila gaat spelen met rugnummer 30.

Het bedrag voor Avila kan door bonussen nog oplopen tot 14,4 miljoen euro. De Argentijn tekent een contract tot 2028 in de Johan Cruijff Arena. Avila stond al langer tijd op de radar bij Ajax en zou gewild zijn omdat hij op linksback en links centraal uit de voeten kan. Volgens het Algemeen Dagblad ziet Ajax voornamelijk een linksback in Avila. 

Zondagavond werd al duidelijk dat Avila de overstap naar Ajax zou gaan maken. Na Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic, Diant Ramaj, Carlos Forbs, Jakov Medic, Chuba Akpom, Anton Gaaei en Josip Sutalo is Avila alweer de negende zomeraanwinst van Ajax. 

Avila maakte afgelopen seizoen indruk tijdens zijn eerste seizoen bij Royal Antwerp. De verdediger werd in de zomer van 2022 voor 4,4 miljoen euro gehaald van Boca Juniors en sindsdien speelde hij 29 wedstrijden voor de hoofdmacht van de Belgen. Avila viel op met zijn belangrijke crosspasses en uitstekende verdedigende kwaliteiten.

Antwerp-trainer Mark van Bommel bevestigde eerder al dat de verdediger naar Ajax zou vertrekken. "De kwaliteiten van Gastón gaan we wel missen. We zitten nog niet in de fase dat we zulke bedragen kunnen weigeren. Maar het is niet zo dat we daar zenuwachtig door worden. Dit is een compliment voor de hele groep. In België zijn dit grote bedragen", vertelde de trainer op een persconferentie.