Kramer reageert bijzonder en cynisch op obscene gebaren:

Kramer komt met bijzondere reactie op obscene gebaren: 'Champagne dat eruit ging'

20 augustus 2023 om 18:56
Laatste update: 20 augustus 2023 om 19:35

Michiel Kramer heeft op bijzondere wijze gereageerd op het obscene gebaar dat hij maakte na zijn treffer tegen AZ Alkmaar. De spits lijkt geen zin te hebben in een discussie en stelt dat hij verwees naar 'een flesje champagne'.

Na zijn benutte penalty maakte Kramer een aantal opvallende bewegingen rond zijn geslachtsdeel richting het uitvak met AZ-supporters. Na afloop wordt hij daarmee geconfronteerd voor de camera van ESPN. "Flesje champagne", luidt de eerste opvallende reactie van Kramer. "Champagne ja, dat eruit ging", zegt de RKC-captain, terwijl hij de beelden terugziet. "Hij zit er wel goed in, dat scheelt weer."

Vervolgens maakt Kramer in het interview dezelfde bewegingen met zijn hand, maar nu met een flesje water in plaats van voor zijn geslachtsdeel, om uit te beelden wat hij bedoelt. Daarna lijkt de aanvaller echter toch toe te geven dat zijn gebaar een andere betekenis had. "Of ik er verder nog iets over wil zeggen? Nee joh, alsjeblieft niet. Anders krijgen we dat weer. Ik snap het, maar weet je ook wat wij allemaal te horen krijgen van de supporters? Het was een flesje champagne", besluit hij cynisch.

Ondanks de goal van Kramer verloor RKC met 1-3 van AZ. In de rust van het duel kraakte Gertjan Verbeek de actie van de routinier al. "Je schiet de bal goed binnen, je staat 1-0 voor en dan doe je dit tegenover een vak met mensen met kinderen. Het is weer een actie van Kramer die je moet veroordelen. Het is gewoon bij het belachelijke af", zei Verbeek onder meer.