Reactie Gernot Trauner na Sparta - Feyenoord

Trauner baalt van seizoensstart Feyenoord: 'Dit is niet wat we hadden verwacht'

20 augustus 2023 om 16:48

Gernot Trauner had zich de seizoensstart van Feyenoord anders voorgesteld. De Rotterdammers speelden zondag ternauwernood met 2-2 gelijk op bezoek bij Sparta Rotterdam, nadat er vorige week slechts één puntje werd overgehouden aan het thuisduel met Fortuna Sittard. 

Trauner, die voor het eerst sinds geruime tijd weer aan de aftrap verscheen, stond na afloop van het duel voor de camera van ESPN. "Het is natuurlijk heel lastig als je 2-0 achterkomt", aldus de aanvoerder. "Sparta heeft het goed gedaan. Ze speelden op de counter en wij hebben ze te veel kansen gegeven."

Feyenoord staat nu na twee duels op twee punten, iets wat niet past bij de aspiraties van een landskampioen. "Ik wil niet graag vergelijken met afgelopen seizoen, maar daar speelden we ook niet heel goed in de eerste wedstrijd. Maar het lukte ons toen wel om de punten te pakken. Nu hebben we twee punten uit twee wedstrijd, dit is niet wat we hadden verwacht, dus we moeten blijven werken en geloven in onze kracht."

Ondanks het resultaat, had de middag voor Trauner ook een mooie kant. De verdediger maakte na maanden van revalideren eindelijk weer minuten. "Voor mij is het goed om terug te zijn op het veld. Het meest belangrijke is dat we het als team goed doen, en dat kan uiteraard beter. Ik voel me goed, maar ik ben pas twee weken terug bij de groepstraining, dus ik moet nog wat fitter worden.