Wens van Steijn nog niet vervuld bij Ajax: 'Daar wordt wel naar gekeken'

Wens van Steijn nog niet helemaal vervuld bij Ajax: 'Daar wordt wel naar gekeken'

20 augustus 2023 om 15:18
Laatste update: 20 augustus 2023 om 15:33

Ajax haalde deze zomer tot dusver zeven spelers binnen, waarvan slechts één Nederlander. Voetbalcommissaris Jan van Halst ziet dat daar meerdere redenen voor zijn.

Als voetbalcommissaris is Van Halst betrokken bij het transferbeleid van Ajax, dat de afgelopen weken veel werk verzet op de transfermarkt. "Het zijn drukke tijden", zegt Van Halst in de studio bij Ziggo Sport. "Maar dat is ook goed en noodzakelijk, als je kijkt naar afgelopen jaar. De hele club werkt hard. Of ik tevreden ben met wat er nu is binnengekomen? Ja, daar lijkt het wel op. Maar we kunnen wel heel leuk zeggen: het is allemaal mooi, maar je moet er nu voor gaan zorgen dat er een elftal staat en dat we gaan winnen. Dat kost wel even tijd, natuurlijk."

Trainer Maurice Steijn gaf eerder aan dat hij graag Nederlandse spelers naar Ajax ziet komen. Toch is Branco van den Boomen tot dusver de enige Nederlander die deze zomer werd aangetrokken. "Daar wordt wel naar gekeken, maar soms zijn bepaalde posities bij Ajax net bezet, waar andere clubs wel Nederlanders voor aantrekken", zegt Van Halst daarover. "Het heeft ook een beetje met de positie te maken. Over het algemeen is dat wel een beetje de markt, dat buitenspelers toch relatief goedkoper zijn dan Nederlanders."

Kijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!