Steijn na Excelsior - Ajax

Steijn wijst tweetal kwetsbaarheden Ajax aan: 'Dan win je hier gewoon met 0-2'

19 augustus 2023 om 19:30

Maurice Steijn stelt dat Ajax zaterdagmiddag tegen Excelsior op twee vlakken tekortschoot. Enerzijds brak het missen van kansen de Amsterdammers op, anderzijds vindt de trainer dat zijn ploeg de twee doelpunten veel te gemakkelijk cadeau heeft gedaan. Ook deed de oefenmeester een boekje open over hoe hij probeert Brian Brobbey vaker te laten scoren. 

"Je wil om het kampioenschap spelen en je verliest twee dure punten aan het begin van het seizoen", aldus een teleursgestelde Steijn na afloop van de 2-2 bij ESPN. "Het is een terugkerend patroon dat we veel kansen missen, maar ook dat we de doelpunen en kansen makkelijk weggeven. Je moet veel zakelijker verdedigen, dan win je hier gewoon met 0-2", vervolgt de trainer, die zijn verdediger Jakov Medic in de fout zag gaan bij de Rotterdamse gelijkmaker. 

Over Brobbey, die de openingstreffer voor zijn rekening nam, is Steijn gematigd positief. "Ik ben blij dat hij in in die situaties terechtkomt, maar met zulke kansen moet het rendement omhoog. Daar is hij bewust van. Brobbey is een introverte jongen. We zijn constant met hem bezig. We hebben aangegeven in welke hoek de beste kansen liggen bij deze keeper, en daar maakte hij gebruik van. Hij is leergierig, hij wil hard werken en op dit moment is hij een beetje ongelukkig in de afronding."

Waar Brobbey Steijn nog enigszins kon bekoren, geldt dat niet voor het algemene spel van zijn ploeg. "Het was te stroperig. Het duurde allemaal te lang. Je moet in in een veel hoger tempo spelen. De laatste vier verdedigers hebben elke keer drie of vier handelingen nodig gehad om van kant te wisselen. Dan krijg je aanvallers niet in de één tegen één, in dat opzicht hebben we het niet goed gedaan", besluit Steijn, die zich komende donderdag met Ajax kan melden voor deel één van het tweeluik met Ludogorets voor de play-offs van de Europa League.