'Liverpool wordt concreet: maximale transfersom voor Gravenberch vastgesteld'

'Liverpool wordt concreet: maximale transfersom voor Gravenberch vastgesteld'

18 augustus 2023 om 12:04

Jürgen Klopp en Liverpool willen maximaal 23 miljoen euro uitgeven voor de komst van Ryan Gravenberch. Dat meldt BILD vrijdagochtend. Een daadwerkelijk bod is er vanuit The Reds nog niet gekomen, maar het is duidelijk dat de ploeg wil doorpakken voor de middenvelder.

Eerder wilde Klopp zelfs tot dertig miljoen betalen, een bedrag waar Bayern zeker over zou willen praten. De clubleiding lijkt echter bereid maar tot 23 miljoen euro te gaan qua biedingen. Ook werd door andere Duitse media al gemeld dat er een bod van dertig miljoen euro zou zijn gedaan op Gravenberch, maar daar is volgens BILD niets van waar. Er is nog geen officieel aanbod bij Bayern binnen gekomen.

Liverpool heeft met Wataru Endo de eerste aankoop voor het middenveld zo goed als binnen. Voor de Japanner van VfB Stuttgart wordt om en nabij de 25 miljoen euro overgemaakt. Eerder was Liverpool in de markt voor Romeo Lavia en Moises Caicedo, maar die kozen voor Chelsea. Gravenberch staat al lang op het lijstje van Klopp bij Liverpool, maar hij is nu één van de topprioriteiten geworden.

Met onder andere de komst van Konrad Laimer lijkt de kans op speeltijd voor Gravenberch klein bij Bayern München. Bij Liverpool vertrokken Jordan Henderson en Fabinho, dus op die positie ziet het er een stuk rooskleuriger uit voor de Nederlander. Gravenberch werd voor 18,5 miljoen euro overgenomen van Ajax.