Mislintat roemt Ajax-'uitdager': 'Een van de beste Scandinaviërs op die positie'

'Toen Ajax interesse had, kon ik aan geen andere club meer denken. Jongensdroom'

18 augustus 2023 om 07:40

Anton Gaaei wist na het horen van de interesse van Ajax direct dat hij naar Amsterdam wilde verkassen. Technisch directeur Sven Mislintat legt uit dat de twintigjarige rechtsback de 'uitdager' van Devyne Rensch is.

Gaaei komt over van Viborg FF en zette bij Ajax zijn handtekening onder een contract tot medio 2028. "Toen Ajax interesse had kon ik aan geen andere club meer denken. Het is een van de grootste clubs van Europa, dus ben ik blij om hier te zijn", zegt hij in gesprek met de clubkanalen. "Het is een van de mooiste dagen van mijn leven, een jongensdroom. Het was een hectische periode en gelukkig is het nu rond. Sven Mislintat lijkt me een erg aardige man, hij zei dat het allemaal om de timing ging. Nu is het allemaal rond, ik ben opgelucht."

Mislintat somt op dat Gaaei een goede mentaliteit heeft, sterk is, loopvermogen heeft en een goede voorzet in huis heeft. "Hij is een een van de beste spelers in Scandinavië op die positie, ook al is hij nog jong. Dit is een goede aankoop voor ons, ook gezien onze historie met Deense spelers. Hij gaat, net als de andere Denen, leveren."

De td geeft aan dat de jeugdinternational van Denemarken kan spelen, maar voor de toekomst is gehaald. "Devyne Rensch is voor mij nu nummer één, maar Gaaei is de uitdager. We hebben voor elke positie twee of drie spelers nodig."