Rectificatie Van Hooijdonk

Van Hooijdonk rectificeert controversiële uitspraken over Ajax-trainer Steijn

16 augustus 2023 om 15:12
Laatste update: 16 augustus 2023 om 15:23

Pierre van Hooijdonk heeft middels een mail aan Jan Kabalt, de advocaat van Ajax-trainer Maurice Steijn, laten weten zijn uitspraken van afgelopen zondag in de uitzending van Studio Voetbal te rectificeren. Dat meldt De Telegraaf

Van Hooijdonk beschuldige Steijn afgelopen zondag van betrokkenheid bij 'duistere deals over spelers met bevriende makelaars', iets wat zich zou hebben afgespeeld ten tijde van zijn trainerschap bij NAC Breda. Die uitspraken zorgden voor een hoop commotie. Steijn was totaal niet gediend van de uitspraken en maakte woensdag bekend een kort geding aan te spannen tegen de analist, met wie hij al geruime tijd een slechte verstandshouding onderhoudt. 

De Ajax-trainer en zijn advocaat sloten daarbij ook aangifte wegens smaad en laster niet uit. Niet lang daarna is Van Hooijdonk teruggekomen op zijn uitspraken. Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer hij zijn excuses aan het adres van Steijn zal aanbieden. 

Van Hooijdonk zou de rectificatie woensdag al publiekelijk maken. Zodoende is het kort geding voorlopig alsnog van de baan. Steijn zal dan ook geen zaak meer aanspannen voor laster en smaad. 'Overigens behouden Steijn en zijn advocaat Kabalt zich het recht voor om alsnog een kort geding aan te spannen, mocht de rectificatie halfslachtig zijn', is te lezen.