'Portugese topclubs in gesprek met Ajax over Sánchez: huur met koopoptie op tafel'

'Porto in gesprek met Ajax over Sánchez: verdediger ziet overstap wel zitten'

16 augustus 2023 om 11:37
Laatste update: 16 augustus 2023 om 11:58

FC Porto is in gesprek met Ajax over een transfer van Jorge Sánchez. In de gesprekken met de Portugese topclub ligt volgens Fabrizio Romano een huurdeal met optie tot koop op tafel. Sánchez zelf zou laaiend enthousiast zijn over de transfer en hij wil graag de overstap naar Portugal maken.

Met FC Porto kan Sánchez zelfs de Champions League in komend seizoen. De Portugezen willen Sánchez dus eerst huren. Of er daarna een verplichte of vrijblijvende optie tot koop komt is niet bekend. Ajax lijkt in ieder geval bereid om mee te werken aan een transfer. 

Dinsdag kwam nog naar buiten dat Ajax achter de rug van Sánchez om, een akkoord had bereikt met Chivas de Guadalajara over een terugkeer naar Mexico. De club uit het geboorteland van de rechtsback zou vier miljoen euro willen betalen, plus een doorverkooppercentage van tien procent. In Amsterdam gingen ze daarmee akkoord, maar Sánchez wilde zelf niet terug naar Mexico. De overstap naar Porto ziet de rechtsback in ieder geval wel zitten.

Sánchez was vorig seizoen één van de zomeraanwinsten van Ajax. De Mexicaan werd voor vijf miljoen euro overgenomen van Club America, dezelfde club waar Edson Álvarez voor Ajax speelde. In zijn debuutseizoen in Amsterdam kwam hij in 26 wedstrijdenbinnen de lijnen. Daarin was hij goed voor drie goals en drie assists.